minnyagraviditet.blogg.se

Min dotter Liv dog i min mage i 33:e veckan den 13 juni 2016 och hon ligger begravd på Västra kyrkogården i Göteborg. Under graviditetens tredje trimester fick jag en aktiv sjukdomsperiod i min kroniska tarmsjukdom, Crohns. Till följd av att jag fick ett skov blev jag inlagd på sjukhuset för intravenös kortisonbehandling. Strax efter att jag var färdigbehandlad somnade min dotter in.Blodet i moderkakan hade koagulerat och hon fick ingen syre eller näring. I samband förlossningen fick jag preeklampsi, eklampsi, HELLP-syndrom, DIC syndrom och till följd av det höll hela min kropp på att stänga ned, men med hjälp av sjukvårdspersonalen överlevde jag. Till följd av vad som hände har jag antifosfolipidantikroppar i blodet. De här antikropparna gör att det finns högre risk för mig att få liknande symptom vid nästa graviditet. Bloggen belyser saknaden efter Liv samt önskan om och resan mot att bli gravid igen.

b-day

Kategori: Allmänt

Fick beskedet från vårdcentralen att mina testsvar visade att jag inte är pollenallergisk, well well. Läkaren sa samtidigt att de där testerna egentligen inte säger någonting..
 
Mår sakta lite bättre i magen, och är nu nere på två tabletter kortison. Ska bli intressant att se hur det blir jag när jag slutar med kortisonet helt om en och en halv vecka. Ska också blir skönt. Den senaste veckan har svullnat upp väldigt i ansiktet, och ser verkligen ut som en liten fotboll. Lite läskigt att knappt känna igen sin spegelbild.
 
Yogar nu som vanligt igen i alla fall (gick inte under sjukskrivningen, då jag blev så yr) samt har börjat jogga. Kommer bli fit igen snabbt efter att jag slutar ta kortisonet.
 
Har hittat en Facebookgrupp som heter Entyvio mommas, där det samlats en hel del kvinnor som har fött/ska föda barn och står på Entyvio. Intressant att läsa deras berättelser, och det verkar som att läkarna i USA inte avråder kvinnor att bli gravida när de använder Entyvio. Ska prata med min läkare om det nästa gång jag träffar honom. Konstigt att det kan vara olika i olika länder.